bloggar om sportDu som bloggar om din sport eller träning använder ett mycket effektivt sätt att nå ut till en publik. Dina återkommande inlägg blir något för andra intresserade att följa och lära sig av. När läsare kommenterar det du skrivit uppstår ofta intressanta diskussioner som leder till ännu större fokus på just din sport eller hur du lägger upp din träning.

Alla lär sig någonting av att läsa eller interagera på din blogg. Du kan inspirera både nybörjare och proffs genom att dela med dig av dina egna planer, metoder, framgångar och misslyckanden. Dela bilder eller filmsnuttar på olika händelser – både bra och dåliga. Människor känner igen sig och vill bidra med egna upplevelser och erfarenheter. Mycket kunskap och klokskap förmedlas via bloggar idag och räckvidden är enorm. Det är eftertraktat att ha en välbesökt blogg och att vara omtalad för sitt bloggande. Skriv engagerande och regelbundet så håller du intresset uppe hos besökarna.

Bevaka andra utövare

Om du inte sportar eller tränar själv kan det vara minst lika spännande att ta del av insatta inlägg om andra som gör det. Det är en konst att bevaka andra utövare och se hur de utvecklas till framgångar över tid och analysera hur de lyckades. Det ger alltid en kick att få tips och motivation till att förbättra sina egna prestationer genom att höra och läsa om hur andra gjorde, eller inte gjorde. Hur tänkte de när det inte gick så bra? Vad var deras drivkraft? När vände det? Varför vände det? Hur kom de på hur de skulle göra sin träning effektivare? Vilka tränare eller filosofier använde de? Här kan du som bloggar göra en stor insats för den sport ditt hjärta klappar för.

Ett mycket bra exempel på en blogg om exempelvis fotboll är den informativa och stilrena bollbloggen.se.

Den är dessutom kopplad till Facebook vilket naturligtvis är ett fantastisk smart sätt att nå ut till ännu fler läsare.

Om du vill marknadsföra dig själv, din sport eller en sport du brinner för ska du helt klart satsa på att starta en blogg. Lycka till!